راههاي مختلفي براي بيان درك ما از زمان وجود دارد. براي قرنها مردم از حركت ماه، ساعت آفتابي، اذان، زنگ كليسا براي تنظيم برنامه زماني روزانه خود استفاده كردند تا اينكه در قرن دوازدهم راهبان كاتوليك ساعتهايي را براي تنظيم فعاليتهاي خود ساختند. در طول تاريخ تمدنها به زمان و ابعاد آن توجه داشتهاند و اين توجه در اين دوران نيز وجود دارد و عباراتي مانند «وقت طلاست» گوياي اين توجه است. جوامع امروزي جوامعي هستند كه در آنها تعداد ساعات كافي در طول روز وجود ندارد. فناوريهاي نو محيطي فراهم آوردهاند كه تقريباً در مدت زمان كم ميتوان به خيلي از اطلاعات دسترسي پيدا كرد و خيلي كارها را سريعتر و آسانتر انجام داد اما تمايل به سريعتر انجام دادن كارها و بيشتر كار انجام دادن روز به روز بيشتر ميشود. اين رويكرد كه همواره با بشر همراه بوده است اين احساس را براي او به وجود آورده است كه از زمان عقب ميماند و نميتواند از آن به صورت مؤثر بهره گيرد. تاريخ به ما ميگويد كه مديريت ضعيف زمان يك مسئله قديمي است، مسئلهاي است كه فناوري آن را به وجود نياورده است و آن را نميتواند حل كند. در شرايطي كه ابزار بيشتري براي مديريت زمان در اختيار داريم و فرايندهاي اداري، كمتر درپيچ و تاب تشريفات اداري و كاغذ بازي گم ميشوند، مديريت ضعيف زمان را كمتر ميتوان مخفي كرد. مديريت زمان موضوعي است كه همه ما، چه در زندگي شخصي و چه در زندگي حرفهاي، نياز داريم با آن روبرو شويم تا در زندگي موفق شويم(محمودوند،1393) این فصل از تحقیق به کلیات می پردازد.
جهان معاصر اكنون در تمدنيِ بيسابقهاي قرار گرفته است و تحولات پرشتاب علمي- تكنولوژيك عامل اصلي چنين وضعيتي است. درچنين وضعي، بنيانها و شالودههاي اصليِ زندگيِ فردي و اجتماعي كه به انسان در برقراري تعادل وجودي كمك ميكردهاند به معناي تعادل ميان دنياي درون و محيطي كه فرد در تعامل با آن قرار دارد ـ فرو ريختهاند. از سوي ديگر بشر وارد عصر بحران شده است و عصر بحران بدان معناست كه بحرانها زنجيره وار رخ ميدهند. هنوز بحراني از بين نرفته، بحراني تازه ظاهر ميشود.
همين چند نكته كافي است تا متوجه شويم كه محيط زندگي انسان از بُن دگرگون شده است. ولي انسان براي دست و پنجه نرم كردن با مسائل تازة عصر حاضر، به دانش و مهارت و تواناييهاي لازم مجهز نيست. نظام آموزش رسمي و غيررسمي و خانواده و جامعه به طور كلي، افراد را براي زمانه اي آماده ميسازند كه از دست رفته است. در چنين وضعيتي است كه ادارة زندگي براي همه دشوار مي شود و طرح بحث مدیریت زمان و استفادهی موثر از آن در چنين وضعيتي مي تواند راهگشا باشد.
مفهوم زمان در گذر تاریخ تحولات مهمی را پشت سر نهاده است، می توان گفت بشر زمان در اختیار خود را به پنج فعالیت مهم زیر تخصیص داده است:
1- وقت برای زنده ماندن
2-وقت برای بهبود شیوه های تامین نیازهای اولیه
3- وقت برای آموزش تخصصی و افزایش مهارت
4- وقت برای مسافرت
5- وقت برای درک و فهم طبیعت و زندگی
در واقع ما زمان را مدیریت می کنیم تا بتوانیم به همه ی آن چیزهایی که در بالا بیان شد دست بیابیم، یعنی رسیدن به سطح مطلوبی از کیفیت زندگی.
تعاریفی متعددی از مدیریت زمان ارائه شده از جمله اینکه: مدیریت زمان راهبردی است برای استفاده بهینه از وقت. البته باید خاطر نشان کرد که مدیریت زمان کنترل لحظه ای آن نیست، بلکه شیوه هایی است که با به کارگیری آن می توان شرایط کار و زندگی را بهبود داد، که در این تحقیق این تعریف مورد نظر قرار گرفته است(احمدی،1393).
با توجه به مطالب فوق اهمیت مدیریت زمان برای دستیابی افراد به شرایط ایده آل زندگی کاری و خصوصی و احساس رضایتمندی از آن آشکار است. در این میان آنچه مورد توجه روان شناسان و دانشمندان علوم اجتماعی بوده است بهره وری افراد و آثار این رضایت در روحیه آنها و بازدهی کارشان می باشد. اگر فرد به شغل خود علاقه مند باشد، خلاقیت و استعداد وی در زمینه کارش شکوفا خواهد شد و کمتر دچار افسردگی می شود. به عکس، اگر فرد از حرفهاش راضی نباشد، هم خودش دچار افسردگی می شود و هم کارش بی نتیجه خواهد ماند و به دنبال آن جامعه نیز دچار ضرر و زیان خواهد شد. بهره وری یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت شغلی است و باعث افزایش کارایی و احساس رضایت فردی و افزایش کیفیت زندگی می شود، و سازمانها به نوعی خواهان افزایش بهره وری در کارکنان خود می باشند.
یافتههای مطالعاتی نشان میدهد که بهره وری موجب کاهش میزان شکایت کارکنان، کاهش نرخ غیبت از کار، کاهش میزان اعمال مقررات انضباطی، افزایش نگرش مثبت کارکنان و افزایش مشارکت آنان در برنامههای نظام پیشنهادها بودهاست. از طرف دیگر، برآورده ساختن نیازهای کارکنان به بهسازی و کارایی بلندمدت سازمان نیز منجر خواهد شد، که همهی مطالبی که ذکر شد تنها با مدیریت صحیحی که افراد از زمان می کنند محقق خواهد شد(احمدی،1393).با توجه به موارد مذکور می توان اینگونه عنوان کرد که «بهره وری » یعنی امکان ارضای بیشتر نیازهای شخصی کارکنان، ایجاد امنیت برای افراد به نحوی که آنها بتوانند با خیال راحت در کنار دیگران به زندگی خود ادامه دهند و احساس مفید بودن بنمایند و مقبول دیگران واقع شوند و در نهایت برای افزایش مهارت و دانش خود فرصت داشته باشند و این مهم بدون توجه به لزوم مدیریت زمان امری بعید به نظر می رسد که محقق در این تحقیق به بررسی آن می پردازد.
1-3- مدل مفهومی و فرضیههای تحقیق.. 7
1-6- تعاریف متغیرهای تحقیق.. 9
فصل دوم ادبيات موضوع و پيشينه تحقيق… 12
2-6- مزایا و فواید مدیریت زمان.. 20
2-6-1- مزایای مدیریت زمان.. 21
2-7- اصول عمومي مديريت زمان.. 22
2-7-1- مدیریت زمان و چگونگی آن.. 23
2-7-2- اولويتبندي فعاليتها 23
2-8- نكات سودمند براي بهبود كيفيت وقت… 25
2-10- مديريت زمان و كسب وكار 30
2-12- نقش مدیریت زمان در بهره وری سازمانی.. 33
2-15- فنون و ابزارهای اساسی ایجاد وقت… 35
2-17- عوامل مهم اتلاف وقت و راههای مقابله با آنها 40
2-19- تدابیر کنترل بهینه ی زمان.. 41
2-24عوامل مؤثر بر افزايش بهره وري نيروي انساني.. 44
2-25مهمترين عوامل مؤثر در كاهش بهره وري.. 46
2-26شرايط لازم براي بهبود بهره وري نيروي انساني در سازمانها 48
3-4- تعريف و تعيين جامعه آماری.. 56
3-5- روش نمونه گیری و حجم نمونه. 57
3-6- ابزار گردآوري اطلاعات… 57
3-6-1- مطالعات کتابخانهاي.. 57
3-7- روايي و پايايي پرسشنامه. 58
آزمونهای برازندگی مدل کلی.. 61
فصل چهارم: تجزيه و تحليل اطلاعات… 64
4-2-1 آمار توصیفی متغیرهای جمعیت شناختی.. 66
4-2-1-1 آمار توصیفی متغیر جنسیت… 66
4-2-1-2 آمار توصیفی متغیر سن.. 67
جدول 4-2 توزیع فراوانی آزمودنیها بر حسب سن.. 67
4-2-1-3 آمار توصیفی متغیر سطح تحصیلات… 68
4-2-1-4 آمار توصیفی متغیر سابقه. 69
4-3- مشخصات توصیفی مؤلفه های مورد مطالعه تحقیق.. 70
4-3-1 آزمون نرمال بودن داده ها (کولموگروف -اسمیرنف) 71
4-4-2- مدل سازی معادلات ساختاری.. 72
4-4-3- آزمون برازش الگوی مفهومی.. 73
4-4-4- تفسیر نتایج ارزیابی تناسب مدل.. 74
4- 5 ) مدل یابی معادلات ساختاري ابزارهاي تحقيق.. 74
4-5-1- نتايج تحليل عاملي تائيدي متغیر هدف گذاری.. 75
4-5-2- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس اولویت بندی فعالیتها 77
4-5-3- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس برنامه ریزی.. 79
4-5-4- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس مدیریت ارتباطات… 81
4-5-5- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس تفویض اختیار 83
4-5-6- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس روش انجام کار 85
4-5-7- نتايج تحليل عاملي تائيدي مقياس بهره وری کارکنان.. 87
4-8- تجزیه و تحلیل فرضیههای تحقیق.. 91
4-9بررسی میزان تبیینشوندگی متغیر وابسته توسط متغیر مستقل و ابعادش…. 92
بررسی4-7 میزان تبیینشوندگی متغیرها 93
فصل پنجم: نتايج و پيشنهادات تحقیق… 94
نتایج آمار توصیفی متغیر سن.. 95
نتایج آمار توصیفی متغیر سطح تحصیلات… 95
نتایج آمار توصیفی متغیر سابقه. 95
5-3-2- نتیجه گیری از آزمون فرضیه ها 96
5-3-3 نتایج نيکوئي برازش مدل.. 97
5-3-4- نتایج تجزیه و تحلیل فرضیههای تحقیق.. 97
4-5) پيشنهادات به ساير محققان.. 102
فرمت ورد 129 صفحه
سلام و احترام تقدیم شما غزیزان میشه پایان نامه رابطه مدیریت زمان و بهره وری را به یک شکل دیگر که ضرورت به کارت خرید نباشد خریداری کنیم
سلام خرید از طریق سایت میباشه اگر مشکلی برای خریدتون پیش میاد به قسمت راهنمای پرداخت مراجعه کنید